joi, 17 decembrie 2009

Sa vorbim despre negru

Daca vrei sa iei masa cu prietena apropiata, cu superiorul tau de la serviciu sau cu o cunostinta circumspecta, te vei imbraca in negru. Daca vei fi invitata la un soiree la care sa dai nas discutiilor referitoare la hainele cele noi ale multimii sau incalzirea globala anuntata, te vei imbraca in negru.
Daca sotul tau drag iti propune incursiunea vietii, ambalata intrun pachet de vacanta all-inclusive, cu sampanie si snow-mobil, semineu si prietene fanteziste, iti vei lua salopeta matlasata, botinele si hanoracul din piele – toate negre.
Daca scopul este unul imediat, in orice demers, obiectiv sau personal, o nonculoare ca negrul iti poate da aerul correct, atat in plamani cat si in fata contracandidatilor la popularitate.
Intotdeauna, miza este desprinsa din cartile citite pe fuga, din visul unora, implinit fara prea mult effort. Si aceasta miza contine negrul.
O piesa vestimentara neagra: fie ea rochie, pantalon cigarette, camasa, jacheta sau chiar combinezon, are puterea de a propulsa zambete, firul gandirii fiind direct proportional cu textura materialului din care sunt croite.
Negrul este rock, contemporan sau silfid, impunator, desprins de lumina, mereu nesfarsit.
Negrul iti construieste linia corpului altfel decat o fac placutele culori, te diferentiaza de lumea printurilor florale feminine, iti da putere si iti readuce increderea.
La fel de bine te poate separa de ceilalti, iti poate induce starea de lesin, te poate transforma intrun personaj care sa nu-si mai doreasca nimic, doar singuratate – dar aceasta este o discutie pe care adeptii conceptului” negru” ar trebui sa o poarte cu psihologul personal.
Exista nuante de negru intens, negru “amagit” cu putina culoare, virat inspre rosu sau albastru, negru-gri. Deasemenea, textura materialului poate influenta calitatea si taria nuantei.
Exista piese vestimentare negre, care iti spun povesti, care vorbesc de la sine, prin volumetrie sau taietura, modele in relief, accesorii integrate sau alternarea texturilor. Exista rochii negre facute parca pentru a-ti smulge o lacrima si un ohh numit suspin..
Negrul tau este o blana matifiata, o stofa din lana fina, jacheta cu umeri perfect conturati.
Negrul este istorie. “El” iti spune cum sa te comporti, iti ascute simturile.
Imbraca-l si vei simti puterea. My Black it’s beautiful.

Niciun comentariu: